Hvad har du egentlig brug for for at være mere effektiv, når du arbejder hjemmefra?
Efterhånden som fjernarbejde bliver mere almindeligt, så har online mødeplatforme også. Virksomheder over hele verden bruger videokonferenceplatforme til at holde forbindelsen med deres fjernteams og drive deres operationer effektivt. Men med hundredvis af platforme tilgængelige nu, kan det være ret forvirrende at vælge den, der passer bedst til dine krav.
Zoho Møde og Zoom er to af de bedste videokonferencemuligheder i dag. At vælge mellem det ene eller det andet kommer ned til at forstå, hvordan deres forskellige funktioner og funktionaliteter vil fungere bedst til et kontors kernebehov.
Bedst kendt for at være en pålidelig, overkommelig og omfattende videokonferencetjeneste, Zoho Møde er især praktisk for dem, der allerede bruger den større Zoho økosystem. Som en sikker, cloud-baseret videokonferenceplatform, Zoho kan afholde onlinemøder, webkonferencer og webinars med lethed. Uanset om du er en lille virksomhed eller en større virksomhed, Zoho Mødernes robuste funktioner kan hjælpe virksomheder med at oprette forbindelse til teams i realtid via lyd eller video og sikre bedre samarbejde gennem skærmdeling.
Zooms popularitet steg i de seneste år efter at være blevet den bedste videokonferenceplatform for fjernmedarbejdere over hele verden. Det er et fremragende, ligetil video- og webkonferenceværktøj, der lader brugere afholde onlinemøder, virtuelle konferencer og webinarer med lyd- og videofeeds i realtid.
Et af de primære træk ved Zoho Møde er dets mulighed for onlinemøder i realtid, som forbinder teammedlemmer via high definition audio, video og skærmdeling. Kombineret giver disse værktøjer en problemfri samarbejdsoplevelse for eksterne teams, der er svære at slå.
Zoho Meeting er også bygget med WebRTC i tankerne, som giver brugerne mulighed for at starte øjeblikkelige møder direkte fra deres browser. Det betyder, at der ikke er behov for at downloade og administrere separat software for at oprette forbindelse til eksterne teams. Derudover Zoho Meeting leverer en dedikeret desktop-applikation og en mobilapplikation til både iOS og Android.
Zooms lyd-, video- og skærmdelingsfunktioner er ligeledes nemme at bruge og praktiske. Platformen understøtter også webbaserede møder, men funktionen er tilgængelig med et begrænset sæt funktionaliteter i modsætning til Zoho Mødets mere omfattende muligheder. I betragtning af de begrænsede funktioner i dens webgrænseflade foretrækker brugere at bruge desktop- og mobilversionen af platformen, hvilket betyder, at brugerne bliver nødt til at tage det ekstra trin med at downloade software.
Det er nemt og hurtigt at optage sessioner Zoho Møde. Med blot et klik på en knap kan du begynde at optage møder, der automatisk kan gemmes i et skyrum, let tilgængeligt fra brugerens konto. Admin-brugere kan nemt få adgang til, afspille, downloade og dele optagelserne med teammedlemmer, der skal sløjfes ind.
På samme måde tilbyder Zoom også en optagefunktion, der giver brugerne mulighed for at optage onlinemøder. Brugere kan også få adgang til optagelserne i fremtiden, men hvor dine optagelser gemmes vil afhænge af, om du abonnerer på et gratis eller betalt abonnement.
Zoho Møde giver brugerne mulighed for at optage et bestemt antal møder pr. konto, uanset filstørrelse. Det betyder, at mødeoptagelser ikke brat afkortes på grund af begrænsninger i lagerplads.
På den anden side giver Zoom forskellige lagerstørrelser til forskellige abonnementsplaner. I modsætning til Zoho Møde, Zoom stopper optagelsen, når grænsen for lagerplads er nået. Dette kan være et problem for vigtige møder, i hvilket tilfælde optagelser bliver brat og uhøjtideligt skåret midt på mødet.
Zoho har altid været kendt for deres overkommelige priser, især i betragtning af hvor omfattende deres samling af værktøjer og funktioner er. Når det er sagt, kan platformens prisniveauer bekvemt imødekomme virksomhedernes forskellige behov, uanset om de er SMB'er eller blue chip-selskaber.
Zoho Meeting tilbyder tre forskellige betalte abonnementsplaner: Gratis, Mødeog Webinar. Deres variable prisordning gør det til en fantastisk platform for virksomheder, der ønsker et værktøj, der nemt kan skaleres med deres forretningsbehov og tilpasses deres budget.
For Zoom, mens de tilbyder en fantastisk, gratis-for evigt-krav-plan uden kreditkort, er den ret begrænset, og eventuelle yderligere funktioner vil kræve opgradering til betalte planer. De giver fire prisplaner: Grundlæggende, om, Forretningog Enterprise. I modsætning til Zoho Møde, Zoom tilbyder ikke en variabel prismodel. Hver plan kommer med en fast pris og et begrænset antal deltagere.
Zoho Møde | linse zoom | |
---|---|---|
Fri plan | ||
Tidsgrænse for møder | 60 minutter | 40 minutter |
Maksimalt antal deltagere | 100 deltagere | 100 deltagere |
Betalt abonnement | ||
Betalte planer | $3 pr. vært/måned (10 deltagere) $18 pr. vært/måned (250 deltagere) |
$14.99 pr. vært/måned (100 deltagere) |
Tidsgrænse for møder | 24 timer | 30 timer |
Integrationer spiller en afgørende rolle i at gøre din online mødeplatform til et one-stop-sted for at imødekomme alle dine forretningskrav.
Zoho Møde kommer med en bred vifte af integrationer, herunder indfødte som Zoho crms, Zoho Mail, og Zoho Notesbog. Udover dette, Zoho Meeting er også integreret med populære tredjepartsapps som Gmail, Outlook, Microsoft Teams, Slack, bare for at nævne nogle få, hvilket gør Zoho Møde en omfattende platform.
På samme måde tilbyder Zoom integrationer med flere tredjepartsapplikationer som Outlook, Google Kalender, Salesforce og mere. Disse integrationer med samarbejds- og kalenderværktøjer hjælper med at øge produktiviteten blandt eksterne teams. De har også en dedikeret markedsplads for integrationer, der hjælper virksomheder med at forbedre deres overordnede arbejdsgange.
Sikkerhed er en prioritet, når det kommer til online mødesoftware, da brugerinformation og data konstant deles på tværs af platformen.
Zoho Meeting tager sikkerhed seriøst, som det fremgår af platformen, der sørger for, at lyd og video på både værtens og deltagernes ende er beskyttet af DTLS-SRTP-kryptering. De følger også TLS 1.2-protokoller og SHA 256 SSL-certifikater. Bortset fra disse, Zoho Meeting giver to-faktor-godkendelse og mulighed for at begrænse møder til begrænsede deltagere.
Fordi Zoho Mødet er naturligt bygget inden for Zoho økosystem, det har ingen afhængighed af tredjeparts-apps og behøver derfor ikke at dele brugerens data af kommercielle årsager, hvilket gør det at foretrække for virksomheder.
Desværre er en af de største ulemper ved Zoom dets sikkerhed. Flere hændelser med "Zoom-bombninger" - hvor hackere ville forstyrre møder - blev rapporteret. Selvfølgelig har Zoom proaktivt arbejdet mere på at løse dette problem, men det er bestemt en grund til bekymring. Zoom bruger i øjeblikket en 256-bit Advanced Encryption Standard (AES) og leverer end-to-end-kryptering til alle møder for at sikre, at kommunikationen forbliver mellem værten og deltagerne. Brugere kan også aktivere to-faktor-autentificering for at styrke sikkerheden på platformen.
Fjernarbejde er kommet for at blive – og det betyder værktøjer og platforme, der vil facilitere bedre samarbejde og kommunikation mellem teams. Ved at sætte de to mest fremtrædende navne i onlinemødesoftware til rådighed kan du få en bedre forståelse af, hvordan hver enkelt kan imødekomme forskellige forretningsbehov.
Alt i alt, Zoho Møde, givet dets overkommelige planer, omfattende funktioner og højkvalitets lyd, video og sikkerhed, viser sig at være den bedste mulighed for virksomheder på tværs af forskellige brancher. Alligevel er det bedst at skræddersy dit valg efter din virksomheds unikke behov, så sørg for at prøve begge platforme for at forstå, hvordan hver platform kan hjælpe med at opfylde dine forretningskrav.